jootthon.com logoBejelentkezés

Ilyen anyagokból készülnek a szaniterek

- Jootthon
Ilyen anyagokból készülnek a szaniterek
 

Mielőtt még nagyon előre szaladnánk a témában, fontos,hogy tisztázzuk valójában mi is az a szaniter és mi hogyan ismerhetjük fel, ha egy szaküzletben őket keressük. Tehát a szaniter, a mosdóhigiénia alapvető szerves részét képezi. Lényegében ezalatt a mosdókagylót, mosdótálat, WC csészét, bidét és piszoárt, fürdőkádat és zuhanyzótálcát- és kabint értjük.

Amiket mi várunk el egy szanitertől

Ha már felsoroltuk azt,hogy tulajdonképpen milyen szerepet játszanak a háztartásban szaniterek, akkor nyilvánvalóan kiemelten fontos az,hogy jól bírja a gyűrődést. Az sem mindegy milyen anyagból készülnek, hogyan és mivel tisztítsuk őket, hogy megőrizzék szép állapotukat.

Természetes anyagok

A fa, a természetes kövek,azaz gránit, és márvány. Ők képviselik leginkább a természetes anyagokat a szaniterek előállításában. A fa egy egészen elképesztő kiegészítője lehet egy faház háztartásának, vagy az északi trendeket követőinek. Tisztán tartása lehet az,a mi kifogásolhatóvá teheti. A prémium kategóriák kedvelőinek viszont marad a gránit és a márvány anyagokból készült szaniterek. Az olasz stílust megigézve, érdekes lehet egy márványból készült mosdótál, mely szintén nem a legkönnyebben kezelhető kategória. Tisztítása intenzívebb odafigyelést igényel a gránithoz képest.

Szintetikus anyagok

Ebben a kategóriában sokkal nagyobb a választék, illetve a háztartások majdnem 80 százaléka többnyire ilyennel találkozott otthonában. Ezek az anyagok pedig a következők: műanyag, porcelán, akril, zománcozott fém és rozsdamentes acél, illetve az üveg. Ezek azon anyagok, melyek időtállóak, árban alacsonyabbak, kevésbé sérülékenyek (kivéve az üvegből készült szaniterek), és sokkal több helyen lehet velük találkozni, pontos az imént felsoroltak miatt.